Снимка: БулфотоВъншният министър на България Екатерина Захариева прие посланика на Чехия

...
Снимка: БулфотоВъншният министър на България Екатерина Захариева прие посланика на Чехия
Коментари Харесай

Екатерина Захариева обяви подкрепата на България за Чехия

Снимка: Булфото

Външният министър на България Екатерина Захариева одобри посланика на Чехия Лукаш Кауцки и разгласи поддръжката си към страната му.

" Отново бих желала да потвърдя от името на премиера Борисов и на българското държавно управление, че България показва цялостна взаимност с Чехия по отношение на противозаконните дейности на Руската федерация и нашите правоохранителни органи са към този момент в контакт с управляващите в Прага, с цел да окажат цялостно подпомагане при следствието. ” Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която одобри през днешния ден посланика на Чехия Лукаш Кауцки.

Двамата разискаха последните развития към детонацията на склада за муниции във Врбетице и свързаната с това рецесия в чешко-руските връзки.

Министър Захариева акцентира, че България бе една от първите страни, която реагира с обществено изказване за поддръжка и взаимност с Прага.

Страната ни поддържа и взе участие интензивно в правенето на взаимните изказвания на Европейски Съюз и НАТО по тематиката.

" От името на външния министър и на чешкото държавно управление благодаря за солидарността на България ", съобщи дипломат Кауцки, който срещна министър Захариева с последните развития по случая.

Той изрече огромната признателност на Чехия за изразената на съвещанието на 19 април 2021 година на Съвета „ Външни работи “ от министър Екатерина Захариева цялостна взаимност на България с Чехия против нарушаването на националния й суверенитет от страна на Русия.

Посочено бе още, че поддръжката от България е извънредно скъпа, защото Чехия я приема като доста непосредствен съдружник.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР